Behaalde Resultaten
Cursus Locatie
Hondentrainingheideveld
Hondentrainingheideveld

De manier van lesgeven is vaak bepalend of de baas en hond plezier beleven aan het volgen van de instructie.

Ik  streef naar een training met een positieve benadering. Dus het stimuleren van gewenst gedrag door middel van beloning.

Helaas zullen er zich situaties voor  kunnen doen waarin ongewenste gedragingen soms niet anders aangepakt kunnen worden dan door middel van een correctie.

Bij het aanleren van de oefeningen “knip “ ik elke oefening in hapklare brokken.  Uiteindelijk worden alle brokken tot een oefening gesmeed.Het voordeel van deze methode, in tegenstelling tot het aanleren van een oefening, door deze tot in den treuren te beoefenen, is het plezier dat de hond op deze wijze in de oefening blijft houden.

Het eindresultaat is dat de hond op termijn de oefening daadwerkelijk beheerst.

Een ander  uitgangspunt welk in mijn instructie verweven zit is het benutten en verder ontwikkelen van het denkvermogen van de hond.

Honden getraind op een conventionele manier, ik omschrijf deze methode, misschien iets oneerbiedig, als de ruk en trek  methode, laten veelal een gedrukt gedrag zien.Een hond die zo’n gedrag laat zien zit vol spanning en stress. Het aanleren van een oefening kost op deze wijze veel meer tijd.

N a het lezen van het bovenstaande stukje zul je begrijpen dat ik veel liever werk met een hond die met de oren naar voren en de staart kwispelend zijn werk doet. Het lijkt erop of hij wil zeggen, mag ik het “gevraagde”nog een keer doen.

Ik werk met veel beloning in de vorm van spel en of voer. Niet alleen bij jonge honden maar zeker ook bij volwassen honden die misschien al wat wedstrijden hebben gelopen. Het is in mijn ogen een fabel dat je alleen met een pup mag spelen of mag belonen met voer. Ik ben ervan overtuigd dat positief werken met de hond een must is. Veel spel afgewisseld met voer komt altijd terug, op welk niveau je ook traint en welke leeftijd de hond ook heeft. Je zal zien dat deze positieve manier van werken vertaald wordt in een gemotiveerde viervoeter..

www.hondentrainingheideveld.nl

Website van Henneke Heideveld

Cursus Info
Links
Cursus Locatie
Hondentrainingheideveld
Manier van Lesgeven
Behaalde Resultaten