Links
Manier van Lesgeven
Hondentrainingheideveld
Hondentrainingheideveld

Kelly v Fort oranje

Kelly  is op de ouderwetse strenge manier getraind, omdat ik toen nog geen kennis had genomen met de positieve manier van trainen.

Binnen een jaar zaten we al in de wedstrijd sport, en we kwamen vaak thuis met de eerste, tweede of derde plaats. Kelly wilde zo graag werken dat ze wel eens de puntjes op de i vergat, en hierdoor punten kon laten liggen.

Helaas kreeg ze al snel gezondheids problemen, en nadat ze aan beide kanten haar kruisbanden  had doorgescheurd  was het einde  oefening.

Kelly wilde nog ontzettend graag werken, tja haar koppie zei wat anders dan haar lichaam. De “will to please” was erg groot en de pijn nam ze voor  lief.Op gezette tijden mocht ze nog weleens een rondje trainen, en wat had ze dan een lol.Omdat ik toch heel graag wedstrijden wilde blijven lopen, kwam er een andere mechelaar bij en dat was Donna. Helaas mocht Kelly maar 7 jaar worden. Een mild tumor is haar  fataal geworden.

www.hondentrainingheideveld.nl

Website van Henneke Heideveld

Donna v Fort oranje

Donna is een super hond om mee te werken en niet zonder succes.  Ze is op de positieve manier getraind. We zijn begonnen met de G&G ( gedrag en gehoorzaamheid ) en na 2 jaar  hebben we een overstap gemaakt naar de obedience.Na 4 jaar obedience trok het toch weer om terug te gaan naar de G&G. Ook te meer omdat ze eigenlijk ook wel de G&G 3 moet halen om het plaatje compleet te maken.Dus Donna wordt weer terug getraind op de oefeningen van de G&G en wie weet halen we ons doel nog eens

* sept 2004 ; eerste op het  NK g&g 1. Daarbij meteen ook wedstrijd kampioen g&g 1Ook worden we in het zelfde jaar  eerste op het  nk  g&g 1van de belgische herder

* sept 2005. We doen het nog eens over , maar dan in de g&g 2.  Dus eerste op het NK g&g 2. Daarbij ook wedstrijdkampioen g&g2.

Ook worden we in dit jaar eerste op het nk g&g 2 van de belgische herder.

In 2006 gaan we niet naar de G&G 3 maar maken we de overstap naar de obedience.Ook in deze sport gaat het geweldig en binnen een jaar lopen we  in de  hoogste klasse mee. ( C only)Het mooiste is dat we op het NK van 2006 de laatste B winnen en dus C only worden.

Kiss of Magic Kayoe

Kayoe  is  positief getraind. Hij wil graag werken voor wat lekkers of zijn mooie speeltje.Kayoe  is niet zo snel de wedstrijden ingegaan als Donna destijds. Niet omdat Kayoe niet wilde werken, maar omdat Donna nog volop in de wedstrijden stond. 2 honden trainen zoals ik dat wil kost helaas heel  veel tijd en soms moet je dan ook kiezen.Kayoe loopt alleen obedience en is daar hij een kei in. Dus blijft hij lekker in deze sport.

Kayoe onderscheidt zich door zijn mooie manier van lopen.  Dat blijkt ook wel want op het NK obedience van 2008 heeft hij een award gekregen in de klasse A. “Most Promising Dog “

Kayoe zal in de toekomst op vele wedstrijden worden ingezet, en dan komen er vast en  zeker hele mooie  resultaten.    

Cursus Info
Links
Cursus Locatie
Hondentrainingheideveld
Manier van Lesgeven
Behaalde Resultaten